Sebab memilih SK Magic. Ini 7 sebab Anda Perlu Memilih SK Magic

Keliru nak pilih jenama untuk penapis air dan udara yang terbaik untuk anda. Terlalu banyak jenama dari yang popular sehinggalah yang kurang dikenali menjadikan anda sedikit sebanyak akan keliru untuk membuat pilihan. Ini 7 sebab anda perlu memilih SK Magic berbanding jenama lain. Selepas ini, pastinya anda akan yakin bahawa SK Magic sememangnya jenama terbaik bukan sahaja untuk anda sekeluarga, malah seluruh rakyat Malaysia

Sebab memilih  SK Magic.
 

Sebab memilih SK Magic. Lihat 7 sebab mengapa perlu jenama SKmagic

1. POPULAR

Secara asasnya, apabila kita memilih untuk membeli sesuatu barang pastinya kita akan mencari jenama yang dikenali dan popular. Contohnya, seperti pemilihan gadget kita cenderung untuk survey terlebih dahulu jenama popular seperti iPhone, Samsung dan sebagainya. Sebab apa? Sebab kita yakin dengan kualiti yang dibawa oleh jenama tersebut. Malah, hampir kesemua pengguna jenama yang terdiri daripada kawan atau keluarga sendiri, memberikan testimoni yang sangat baik, terutamanya dari segi kualiti dan boleh tahan lama.

Malah, sekiranya, gadget yang kita beli bermasalah pada masa hadapan, kita dengan mudah boleh mendapatkan bantuan daripada wakil syarikat tersebut. Tidak seperti jenama yang tidak dikenali walaupun masih dalam tempoh warranty, pejabat pun entah di mana lokasinya. Nombor telefon juga tidak dapat dihubungi. Ianya sangat merugikan sekiranya produk tersebut belum sampai sebulan pakai, sudah rosak.  Bila pakai  pun anda tidak rasa menyeronokkan dan rasa hampa dengan kualitinya. Tidak berbaloi langsung walaupun harganya lebih murah sedikit daripada jenama popular,  dengan kualiti yang rendah dan cepat rosak. Tidak seperti jenama popular, kebanyakan akan  bertahun-tahun lamanya.

Walaupun SK Magic lewat memasuki pasaran di Malaysia iaitu pada tahun 2018. Namun jenama ini sudah popular di Korea dan semakin popular di Malaysia. Cepat popular, kerana produknya yang berkualiti, berteknologi tinggi dan syarikat yang besar di peringkat global. Dengan kehebatan yan ada SK Magic yakin untuk menjadi peneraju pasaran produk penulen/penapis air dan udara selepas 5 tahun berada di Malaysia.

2. Kukuh dan stabil peringkat global

SK Magic adalah salah satu subsidiari SK Group yang merupakan konglomerat ketig terbesar di Korea Selatan. Telah ditubuhkan sejak tahun 1953 lagi iait 69 tahun yang lalu. SK Group mempunyai lebih daripada 70,000 pekerja yang bekerja dari 113 pejabat di seluruh dunia. Jadi tidak hairan lah jika, SK Magic dapat berkembang dan paling terkemuka dalam perniagaan industri peralatan rumah yang canggih dan berteknologi tinggi.

Sebagai pelanggan penting untuk kita memilih jenama yang kukuh dan stabil seperti SK Magic. Bukan sahaja sebab kualiti malah, tetapi mudah untuk mendapatkan bantuan sekiranya produk bermasalah. Sebagai contoh untuk produk sewa beli rata-rata akan ditawarkan servis percuma untuk 5 tahun. Jenama yang stabil tidak akan mempunyai masalah untuk maintain memberikan servis yang terbaik sepanjang waktu tersebut, walaupun dunia menghadapai krisis ekonomi. 

4. Berteknologi tinggi dengan penyelidikan berterusan

SK Magic memiliki daya saing teknologi terbaik di peringkat dunia dalam peralatan rumah seperti penulen air dan udara, bidet dan lain-lain. Dan kini menduduki tempat pertama dalam pasaran penulen air berdasarkan teknologi canggih dan perkhidmatan pelanggannya di Korea Selatan. Teknologi penapis air dan udara SK Magic sentiasa jauh ke hadapan berbanding jenama lain. Sebagai contoh pensterilan UV untuk membasmi kuman di penapis air hanya SK Magic yang mempunyai teknologi tersebut berbanding jenama lain. Malah pensterilan UV di penapis udara juga sama, setelah bertahun menngunakan teknologi ini, barulah jenama yang lain turut mengikutinya. Ini menunjukkan teknologi yang digunakan oleh SK Magic sentiasa jauh ke depan terlebih dahulu.

SK Magic bukan sahaja diiktiraf di peringkat Korea tetapi di juga diperingkat global. Ini dibuktikan dengan SK Magic telah memenangi anugerah Best Library of Excellence untuk tahun ke-4 berturut-turut dalam penilaian kecekapan antarabangsa dalam bidang air minimum yang dianjurkan oleh ERA (Environmental Resource Assocition).

Sentiasa berubah menambah baik dengan teknologi semasa, melalui kajian penyelidikan secara berterusan. SK Magic Environmental Analysis Center merupakan sebulat institut penyelidikan yang mengkhususkan dalam teknologi alam sekitar seperti kualiti air dan kualiti di loji Hwaseong, Korea.

5. Pelbagai anugerah dan pensijilan

Jenama nombor 1 dalam kategori penapis air 2022 Premium Brand Indeks (KS-PBI) oleh Persatuan Piawaian Korea untuk tahun kedua berturut-turut.

Anugerah Energy Winner of the Year yang diadakan di Korea Press Center Internasional Conference Hall dengan anugerah termasuk

  1. I)  Energy Winner Of the Year
  2. II)  Korea Environment Minister’s Award
  3. III)  Grand Prize dalam Carbon Neutral Winner Award

Turut diiktiraf bagi penilaian kecekapan antarabangsa dalam air minuman untuk tahun ke-4 berturut-turut oleh Environment Resoucres Association of Amerika (ERA) pada bulan 14 Julai 2022 lalu. 

6.  Halal

Sebab memilih SK Magic yang Paling penting! Memandangkan kita ialah negara Islam dan majoriti penduduk adalah beragama Islam. Tiada gunanya secanggih mana teknologi yang digunakan sekiranya ianya tidak HALAL. Pastinya kita sebagai umat Islam akan mencari yang HALAL. Penapis air yang HALAL, ianya tidak berpunca daripada atau mengandungi apa-apa bahagian atau benda dari binatang yang diharamkan kepada orang Islam oleh undang-undang Islam,

 

Mendedahkan perkara itu, Pensyarah Fakulti Syariah dan Undang-Undang, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) Dr Mahyeddin Mohd Salleh berkata, kajian pihaknya menunjukkan ada penapis air menggunakan tulang haiwan yang dijadikan bio seramik bagi membekalkan kalsium pada air.

Katanya, kebanyakannya diimport dari negara luar yang tidak mempunyai pengesahan halal, dijual dengan harga lebih murah berbanding jenama terkenal menggunakan bahan semula jadi.

“Kajian mendapati kebanyakan tulang haiwan dalam industri diperoleh dari sumber haram atau diragui status halalnya.

“Memang tulang haiwan menjadi pilihan utama kerana harganya lebih murah dan mudah didapati.

“Jenis tulang dan cara tulang diperoleh, termasuk disembelih secara betul atau tidak itu diragui dan kebanyakan karbon aktif daripada tulang haiwan dihasilkan dari China.

Harian Metro 5 Januari 2020

 

7. Selamat untuk anda sekeluarga

Selain Halal, perkara kedua terpeting adalah SELAMAT. Lebih-lebih lagi ianya adalah barangan elektrik

8.Perkhidmatan selepas Jualan

Salah satu sebab perlu memilih SK Magic ialah kerana SK Magic menyediakan perkhidmatan selepas jualan. Perkhimatan selepas jualan seperti servis secara berkala adalah sangat penting untuk produk seperti penulen/penapis air dan udara. Hal ini kerana produk-produk seperti ini menapis atau menyingkirkan kotoran daripada air dan udara. Pastinya perlu servis untuk memastikan ianya dalam keadaan yang optimum untuk digunakan. Jika tidak diservis dalam tempoh yang sepatutnya air yang dihasilkan berkemungkinan kotor dan tidak bersih mengikut piawai yang sepatutnya. 

SK Magic sangat mementingkan perkhidmatan selepas jualan dengan pasukan servis yang lebih profesional dan terlatih. Barisan kakitangan yang profesionalis ini khusus untuk memastikan produk sentiasa dalam keadaan yang memuaskan dan optimum.

Bahagian Magic Care Service (MCS) akan menyelenggara produk SK Magic anda secara berjadual, setiap 2 bulan. Technician Magic Engineering (ME) pula akan membimbing anda mengenai cara- cara penggunaan produk SK Magic sejurus selepas dipasang. Selain itu akan terlibat dalam baik pulih produk sekiranya perlu.

Bandingkan. Adakah penapis air yang ada di pasaran, memberi servis seperti ini? Hal ini kerana kebanyakan penulen/penapis air dan udara jarang sekali menyediakan perkhimatan servis selepas jualan. Mereka hanya memberi nasihat bagaimana untuk menjaga produk, menjual filter. Masalah akan timbul sekiranya anda sendiri tidak mempunyai masa untuk semak tarikh luput filter mahupun semak kondisi produk sama ada perlu dibersihkan, perlu ditukar filter dan sebagainya.

9. Jaminan

Jaminan merupakan faktor paling penting bagi Nizam terutamanya apabila ingin membeli barang elektronik atau barangan melibakan penggunaan elektrik. Nizam yakin anda juga begitu. Nak beli mesin basuh, TV, Seterika sebagai contoh  paling kurang setahun jaminan. Barulah kita sebagai pengguna akan rasa lebih yakin untuk membeli dan menggunakannya. Sebab dengan jaminan kita tahu, yang syarikat akan menangung segala kos kerosakan atau kos penyelanggaran sekiranya masih dalam tempoh jaminan. 

Ini jaminan SK Magic khas untuk pelanggan seperti anda

  • Servis secara berjadual, setiap 2 bulan MCS (Magic Care Service) akan datang ke rumah anda untuk servis produk
  • Filter akan ditukar mengikut tarikh luputnya dan secara berjadual
  • Segala kerosakan atau alat ganti secara percuma. Teknikal akan datang sendiri ke rumah anda, untuk membaiki kerosakan. Anda tidak perlu susah-susah ke pejabat SK Magic, hanya menunggu teknikal datang ke rumah. 

Kesimpulan

Dengan faktor kukuh dan teknologi yang sentiasa "up to date", tidak mustahil untuk SK Magic menjadi peneraju bagi pasaran penapis air dan penapis udara tidak lama lagi. Tambahan pula rakyat Malayisa semakin cakna dengan kesihatan diri dan isu pencemaran yang melibatkan air dan udara. Kepentingan air dan kepentingan udara dalam kehidupan tidak harus dipandang enteng, kerana ianya akan memberi risiko yang buruk pada kesihatan pada masa hadapan.

Lihat ciri-ciri yang hebat pada penapis air dan ciri-ciri hebat pada penapis udara SK magic. Nilaikan perbezaan value dengan jenama lain. Memandangkan SK Magic mempunyai pelbagai model untuk penapis air dan penapis udara, baca tips ini untuk memilih model yang terbaik untuk anda sekeluarga. Tips pilih penapis air SK Magic dan Tips pilih penapis udara SK Magic.

Hubungi Nizam sekarang di talian 017-493 4608 atau hanya perlu klik link WhatsApp ini untuk maklumat lanjut mengenai SK Magic atau produk.